Bildgåtan november 2017

Gåtan 15/11 - 15/12. Staden

bildgåtan

Foto: Spoca

Denna gåta kanske är lite väl enkel. Men vi gillar staden och stannar gärna till här för en god middag. Vi tror att bilden är tagen under 1960- talet. Känner du igen platsen och husen? redaktionen@spoca.se

2018-01-19. Visst är det Helsingborg med färjorna över till Helsingör.

Anders Holmberg: Bilden föreställer Helsingborg. En HH-färja är precis på väg in i hamnen.

Gunnar Geijer: Färjeläget i Helsingborg med färjeterminalen längst till vänster. Är den riven nu? Färjan Betula verkar vara på ingång. Till höger vid horisonten syns Kärnan.

Mattias Frisk: Bilden är från Helsingborg, där vi får en fin vy av både gamla ångfärjestationen, Kärnan och Sjöfartsgudinnan mm.

Leif Gustafsson: Staden på bilden är Helsingborg och till höger skymtar även Kärnan. Den ljusare byggnaden närmast båten är numera färjeterminal för de så kallade sundsbusserna som trafikerar Helsingborg-Helsingör. Det mörka byggnaden till vänster var tidigare tågterminal men blev senare restaurang tivoli och har dessutom nyligen flyttats över torget mot höger sida.

Håkan Lindberg: Det är Helsingborg . Jag håller med det är en fin stad.  Bifogar en bild från tidigt 60 tal taget från motsatt håll. Trappan nedanför Kärnan. Jag och min syster syns.

Foto: Håkan Lindberg

Andreas Uddling: Det måste ju vara Helsingborg med kärnan uppe till höger i bild, och taget från sjösidan med hamnkontor i fonden.

Kalle Håkansson: Fin bild av en plats som i stort ser likadan ut idag som på 60-talet. Det är tågfärjestationen i Helsingborg (Hälsingborg på den tiden) med en tågfärja från Helsingör på väg att lägga till. Huset som ju är målat i gul färg är numera terminal för den enda i tjänst kvarvarande av Sundsbussarna nämligen ”turabåten” Pernille. Den andra ligger vid kajen till vänster i bild och tjänstgör såsom restaurang. Det fina huset med de två gavlarna är numera flyttat och kallas Tivoli och används som restaurang och nöjes palats. I bakgrunden ser man tornet på Rådhuset samt Kärnan som ju är stadens mest berömda byggnad.

Lars Falk: Staden är mest känd för att det var där man senast har bildbevis på den numera försvunna Volvo Venus Bilo. 1949. Man kan även se Kärnan och Helsingörsfärjan i bilden.

Per Mauritzson: Det är absolut Helsingborg. Längst bak syns Kärnan och i mitten syns rådhuset med sitt smala, höga torn. Längst t.v. nere i bild, ser man gamla tågfärjeterminalen som numera är en lokal för musik-framträdande och andra festarrangemang.

Joan Birath: Platsen är hamnen i Helsingborg.

Anders Jensen: Bildgåtan november – Helsingborg.

Bildgåtan oktober 2017

Gåtan 12/10 - 15/11. Flygplatsen

bildgåtan

Foto: Spoca

En flygplats någonstans i Sverige. Längst bort i bild väntar några pasagerar på att få komma ombord. Känner du igen platsen, fordonen och vad heter flygplansmodellen? Svar till redaktionen@spoca.se

2017-11-15. Flygplatsen är Torslanda i Göteborg.

Lasse Älfvåg: Flygmaskinen är franska Sud Aviation's finfina Caravelle, utvecklad under femtiotalet och som köptes in av SAS och togs i bruk någon gång under 1959 och opererades under ca 15 år. SAS hade ett 20-tal Caraveller. Bilarna är en gul "Follow Me" Volvo Duett och bakom den kan det mycket väl vara en Ford Transit med någon form av ramp/lasträcke på taket. Två Folkor till höger i bild, en Bay-bus av tidig 70-talsmodell med ett S på sidan kanske levererade catering-kaffe-och-mackor till Flygplanen och kanske var det Flygplatsinspektören som fick åka omkring i en relativt ny bubbla med fartrand på sidan; den ser ut att ha plan vindruta så den är inte nyare än -72. Bilen mellan Folkorna är svår att urskilja, kan vara en Duett till men troligen något mindre bussliknande fordon. Bagage-trucken har jag inte ens en gissning på. Flygplatser är normalt vidsträckta och tämligen platta, vilket ligger i sakens natur, och den ena är oftast den andra lik, speciellt då-för-tiden när de stackars passagerarna fick gå ut på plattan för att gå ombord. Det är inte så många byggnader och siluetter att ta fasta på så det kan vara Bromma, Arlanda eller så, men jag lägger min röst på Torslanda.

Håkan Olsson: Flygplan: Sud Aviation Caravelle III tillhörande SAS, platsen ser ut som Torslanda. Fordon: gul Volvo Duett och bakom den en Ford Taunus Transit, Till höger VW typ 1 och 2. Bagagetrucken har jag inte en aning om. Eftersom VW-bussen med Sterlings logga är av en modell som infördes 1968 så är bilden inte tagen tidigare än det året.

Tony Ring: Vild gissning är att flygplatsen är Bulltofta i Malmö. Däremot är jag säkrare på flygplanet – Sud Aviation Caravelle. Kul kuriosa är att det finns ett nästa identiskt ryskt plagiatplan Tupolev TU-134.

Patrik Ohlsson: Jag gissar att det är Säve flygplats. Bilarna på bilden är en VW 1302, en VW Typ 2, en Volvo Duett och en tidig Ford Transit. Flygplanet kanske kan vara en Caravelle?

Erik Sundblad: Platsen är Bromma flygplats, Flygplanen är ”Caravelle” ett mycket tidigt jetdrivet passagerarplan med motorerna aktermonterade från Sud Aviation i Frankrike. Planet flög första gången 1955. SAS hade ett antal i sin flotta 1959, bilden är från 1959/ 1960.

Tommy Sjödin: Flygplanet är en Super Caravelle  och flygplatsen tror jag är Bromma
Bilarna VW 1200 , VW Buss - Transporter och Volvo Duett.

Andreas Uddling: Bildgåtan denna gång visar ju som sagts en flygplats och jag tycker det ser ut som två Caraveller, en flygplatstruck (kan det vara en Kalmar verkstad....?) Därefter en gul Volvo Duett, en Ford Transit? så en VW framför ännu en Duett och så en VW-buss. Det är åtminstone min gissning. Flygplansdragaren framför vänster Caravelle har jag ingen aning om vad det är för tillverkare på. Tja, å så flygplatsen då.... Slätt och väldigt lite skog. Jag drar till med Sturup...........eller (jag har ingen aning!)

Bildgåtan september 2017

Gåtan 15/9 - 15/10. Något ovanligt

bildgåtan

Foto: Spoca

Vi fångade detta föremål 2006 i England, lite vet vi. Vill du hjälpa till? Vad föreställer bilden? Svar till redaktionen@spoca.se. Nu är vi tillbaka med nya bildgåtor, det känns riktigt kul.

2017-10-12. Den här gåtan var inte så lätt. Vi vet att bilden är från Goodwood Revival 2006 och den blå bilen är en Bristol.

Magnus Köhler: Bilden föreställer provbänk med en Bristolmotor (ex. BMW 328). Här i utförande för den formel 2-bil som syns i bakgrunden.

Bengt Blad: Måste (nästan) vara en Bristolmotor på väg att eller har bromsats.

Martin Järnek: Hej, Jag tror bilden till bildgåtan i september är tagen i en av de gamla depåerna på Brooklandsbanan och att motorn är en BMR.

Reimer Thomsson: Provbänk för motorer mindre firma troligen.

Bengt Dieden: Motorn är Bristols raka sexa på 2 litre som är monterad i något som ser ut som en testrigg. Den motorn användes ju i många bilar, inte bara engelska, och är idag vanlig i historic racing. Här ses den med den något ”fragila” växellådan som av vissa mindre nogräknade byttes mot en stabilare Volvo-låda. Ska jag våga mig på en gissning ska motorn monteras in i en Frazer Nash Le Mans Replica från mitten av 50-talet. Om jag inte minns fel hade företagets grundare Archibald Frazer Nash konstruerat denna motor.

Bildgåtan juni 2017

Gåtan 16/6 - 15/7. En bekant plats

bildgåtan

Foto: Spoca

Var det bättre förr? Tveksamt, men det är kul med gamla bilder. Känner du igen platsen och vad gjorde man här? Svar till redaktionen@spoca.se. Bildgåtan gör nu ett uppehåll till augusti.

2017-09-15. Tack för alla trevliga svar. Visst är det Gröna lund i Stockholm en regnig dag i juli 1952. Om det är skådespelaren Julia Caesar? Ja vem vet?

Reimer Thomsson: Gröna Lund, man roade sig åkte berg o dalbana radiobilar lustiga huset m.m.

Gösta Kastensson: Det ser ut som "Gröna Lund" före min tid (jag är bara 77). Ligger på Allmänna gränd, Djurgården. Ägdes av familjen Lindgren. Snett över gatan låg Nöjesfältet som var billigare men hade inte lika mycket attraktioner. Jag är nästan uppvuxen där, gick i Djurgårdsskolan klass 1-4. Alla som bodde runtomkring i Djurgårdsstaden fick frikort på "Grönan".

Anders Jonsén: Platsen är utanför huvudentrèn  till vårat kära GRÖNA LUND PÅ DJURGÅRDEN I STOCKHOLM,  tivolit som varit med sen barnsben för mig i alla fall. Hej från en “ Spoca Gubbe”   

Bo Eriksson: Gröna Lunds Tivoli entré. 1946 ev. 1945.

Bengt Dieden: Bilden för tankarna till Gröna Lunds entré vid Allmänna gränd på Djurgården. Damen på väg mot kameran är dessutom väldigt lik Julia César.

Gunnar Wulf: Klart Gröna Lund i Stockholm, man dansade kastade pil och hade kul.

Bildgåtan maj 2017

Gåtan 12/5 - 15/6. Kapad bil

bildgåtan

Foto: Tommy Holz

Kaptrissan har varit framme på detta objekt. Kan du gissa vilken bil det är och vad sjutton tror du ägaren tänker göra? Skicka ditt svar till redaktionen@spoca.se och du, lycka till.

2017-06-16. Tack för många fina svar. Alla är på sitt sätt rätt, men just det här bygget blev en Volvo Duett pickupp med träflak. Inte en EPA traktor.

Tommy Tuväng: Bilen är en Volvo Duett, och ägaren tänker bygga en A-traktor.

Henrik Wassén: En härlig Volvo Duett som är på väg att bli en Epa-traktor någonstans på vischan.

Lennart Johansson: Ser ut att vara en Volvo Duett, kanske har man tänkt förlänga skåpet?

Anders Holmberg: Bilden föreställer en Volvo Duett som håller på att omvandlas till A eller EPA-traktor.

Andreas Uddling: Bilen är givetvis en Volvo Duett. Vad ägaren tänkt göra får bli ett gäng gissningar.

1. Bygga om till hel baklucka

2. Bygga EPA-traktor

3. Bygga en "PV-cabriolet" men då har hen ett långt och omfattande arbete framför sig, gäller troligen alla tre alternativen...

Ulf Wittblad: Kan det vara förberedelser till förlängning (ram och kaross) för en ambulans?

Johnny Bengtsson: Hej. Tackar för trevliga bilder.  Bilen är en Volvo duett. Jag tror också det är början på ett EPA traktor bygge. På detta viset kapades ofta bakstycket av för att senare flyttas fram.

Tommy Brever: Bilen på bilden är Volvo PV Duett.

Bildgåtan april 2017

Gåtan 12/4 - 15/5. Flygplanet

bildgåtan

Hur kommer det sig att ett flygplan är uppställt mellan björkarna och varför alla flaggor? Vad gör barnen och mamman här och var i Sverige kan bilden vara ifrån? Mejla ditt svar till redaktionen@spoca.se

2017-05-16. Det var ett stort intresse för denna DC 3.a som stod uppställd som kafé i Norrtälje. Här kommer några av alla trevliga svar.

Janne Tromark: Bilden föreställer en DC3:a som stod uppställd i Norrtälje och fungerade under många år som kafé. Är idag borttagen och, tror jag, under renovering.

Ralph Emtemark: Jag tror det är NORRTÄLJE - dit man med gammal Chevrolet 1953 åkte för att fika och etablera kontakt med de lokala flickorna. Mitt minne kommer inte ihåg att det var så mycket träd runt omkring - men det känns bekant.

Ragge Jagero: Konditori DC-3, vid societetsparken i Norrtälje. Var där som knutte flera ggr under 50 talet. Flygplanet lär vara under renovering och förmodas åter kunna lyfta för en flygtur inom snar framtid.

Lennart Hansson: Hej. Det är väl DC3:an som var uppställd i Societetsparken i Norrtälje och fungerade som kafé. Numer är den uppställd vid Norrtäljes södra infart, men kommer troligen att flyttas till en mer öppen plats vid Norrtäljes infart.

Åke Axelsson: Följande svar fick jag från Sture Friedner.

Hej Åke!

Det finns flera DC:3-or i världen som använts som restaurang, men det här är den närmaste, den i Norrtälje som stod nere vid hamnen.

Så småningom flyttades flygplanet till LV3´s område och där stod den tills mina kompisar tog hand om den.

Planet var tomt inuti och för "skoj skull" reste man till USA/Florida i 3 (!!) dagar. Där sågade man av nosen på en DC:3-a som skadats av en orkan, byggde en låda och fraktade hem nosen. Väl hemma i Norrtälje gjorde man lika dant med "Norrtäljemaskinen" - som nu fick hela instrumenteringen i sig, och körde den sedan och ställde upp den framför hotellet vid infarten till Norrtälje.

Och där står den fortfarande. Killarna som gjorde allt det här är samma som sköter om DC:3-an i Vallentuna - fast den flyger ju!

Börje Thelin: Bilden föreställer ”Konditori DC3” i Norrtälje. Planet var uppställt vid infarten till Norrtälje mellan 1949 och 1975 och var en välkänd del av Norrtälje.

Det är en Douglas C47 Skytrain och hon deltog bland annat under invasionen i Normandie 1944.

Såldes som surplus till Sverige efter kriget och registreades som SE-AYM men användes inte i aktiv drift utan som reservdelar till 1949 då hon såldes för att bli konditori.

Numera är planet till en del återställt i ursprungligt skick och förvaltas av föreningen ”Flygcaféet DC-3:ans vänner” det finns uppställt vid Hotell Roslagen i Norrtälje.

Men det är inte flygdugligt.

Bilden verkar tagen någon gång på 50-talet av kläderna att döma. Det är nog en mamma som skall gå på kondis med sina barn.

Däremot finns ett likadant flygplan ”Daisy” SE-CFP i flygdugligt skick som också deltog i invasionen i Normandie 6 juni 1944. Detta plan är i utmärkt skick och har varit flygdugligt hela tiden sedan det byggdes 1943. Hon såldes också som surplus efter kriget har därefter flugit både för SAS, Linjeflyg och Flygvapnet.

Daisy förvaltas och drivs sedan 1982 av den ideella föreningen Flygande Veteraner.

Detta plan gör många resor både i Sverige och utomlands varje år med sina medlemmar.

Daisy är stationerat på Hässlö flygplats i Västerås.

Anders Jonsén: Det där är i Norrtälje i Stadsparken kallad då, med det konditoriet “Flyget “ som var inrymt i denna “Dakota möjligen enDC-3a kommer inte så väl ihåg många gånger man var där med morsan o farsan när bilen skulle luftas  “Dodge 39an“ bl.a. sen” Plyma 37an” sedermera “ även” Plyma 46an “ och sen lite senare “ Peggan 203an  55an” å vad kom sen jo “Peggan 403 an 58  “  allra sist med dem en  “MB 220 sb  61 a”  för att dricka det där apsvettet där samt mocca bakelsen  det var tider det.

Ja sen varit där också med mina egna barn senare innan den togs bort därifrån, skulle varit kul å veta vart den tog vägen.

Marie Karlsson: Bilden är från Societetsparken i Norrtälje.  Där stod under ett antal år denna DC3a uppställd och i anslutning till flygplanet var det ett mycket populärt café.

Jag kommer fortfarande ihåg hur spännande det var att få gå in i planet när vi var små... jag antar att kvinnan och barnen antingen hade eller skulle besöka Café DC3an.

Peter Östergren: Det där är Dc 3:an i Norrtälje som stod i societetsparken och var café mellan åren 1950-1978. Därefter i princip skrotad, låg på Arlanda isär monterad och utomhus fram till 2003. Då renoverades planet på mitt och min brors initiativ som tillsammans med ett antal volontärer och välvilliga sponsorer återställde henne till ett "visuellt" flygfart skick. On Static display sedan 2006 vid hotell Roslagen i Norrtälje. Kommer i vår att flyttas till Norrtälje port.

Bosse Lindman: Kul bildgåta för en flygintresserad biltok som man lätt blir som uppvuxen i flygstaden Linköping J Jag tror att DC3:an är den som fanns i Norrtälje och var ett Café. I så fall stod den på den platsen mellan 1949 och 1975. Har aldrig varit där själv, men hörde talas om den när det begav sig på 60-70 talen. Mitt tips är att mamman är kaffesugen och med sina två pojkar på väg in på DC3 Cafét, tillsammans med pappan och fotorgrafen för en söndagsfika i det lätta men lätt kyliga försommarregnet. Väl där inne beställer de en kanna kaffe och pariservåfflor till mor och far, medan sönerna får låta sig smaka med en champis eller zingo och varsin ”damsugare”. Planet var en C47 Skytrain, som den hette i sitt militära utförande som transportplan under andra världskriget. Just denna kärra flög bland annat över Normandie under D-dagen 1944 och köptes efter kriget till Sverige.

Gunnar Karlsson: KONDITORI DC 3 Fritze i Norrtälje. Det invigdes den 12 juli 1949. DC 3an som blev café byggdes 1943 i LONG BEACH. US ARMY köpte det och leverans skedde 21 juli 1943. Planet flög för första gången den 19 juli 1943. Planet deltog exempelvis och historiskt vid invasionen av Normandie juni 1944. Karl Östman köpte planet 12 juli 1949 och sedan blev det ett mycket ovanligt café vid societetsparken i Norrtälje. Mycket intressant för teknikintresserade småpojkar som mig. Det har ju inte gått ur trots min ålder. Som tur är har flygplanet med så imponerande historia nu efter mycket lidande fått hjälp att bli i förstklassigt skick igen och får leva vidare.

Olle Odsell: Jag har ett minne av att när jag som liten parvel fick följa med pappa, som sålde Dunlop däck till verkstäder i Mellansverige, så fanns det en gammal DC3:a uppställd i Norrtälje eller kanske Uppsala. Och där fanns ett kafé. Eller är jag helt fel ute?

Bildgåtan mars 2017

Gåtan 16/3 - 15/4: Brödbilen

bildgåtan

Mitten av 1970- talet, tre bilar och en brödbil. Vi är fyra mil norr om Stockholm, Ynglingen i Gul & Blå jeansen har bråttom. Kan du lista ut vilka bilar det är och kommer du ihåg bageriet? Skicka ditt svar till redaktionen@spoca.se

2017-04-12. Bra svar denna gång, nästan rätt. Brödbilen är en Ford Transit, till höger Volvo 164 från 1974, längst bort VW 1200 troligtvis från 1962. Men längst till vänster skymtar vi inte en Ford Thames utan en Ford 1939 Delivery.

Lorentz Österling: Här är ett försök att identifiera bilarna. Längst till höger bör det vara en Volvo 164, bakom brödbilen en VW 1200, kanske en 62:a med den färgen. Längst till vänster kanske det är en Ford Thames, alltså den modell som såg ut som en Ford Anglia ”Korvstånd” som gått på steroider, alltså större och kraftigare. Brödbilen, ja. Kan det vara en Ford Transit? Och Schumachers bageri har jag faktiskt minne av (trots att jag är göteborgare). En sådan fick vi, två beväringar från F2 i Täby, på en sträcka till Södertälje. Det var en riktigt tuff tjej som körde den och hon släppte av oss på motorvägsavfarten närmast Stockholm. Därifrån försökte vi lifta men då kom polisen och körde bort oss. Men vi tog oss ändå till Göteborg till slut

Ralph Emtemark: Bageriet är Shumachers (det står det på bilen i alla fall) och bilen i mitten är en Ford Transit, till höger en VOLVO 164 1974. Bilen bakom mannen med jeansen är en VW bubbla.

Bengt Dieden: Visst kommer vi ihåg Schumachers bageri. Bilarna omkring brödbilen är en Volvo 164, en Volkswagen typ 1 och en Ford Anglia panel van, även kallad Thames, en variant på ”korvståndet”. Brödbilen själv bör vara en Ford också, en Transvestit, förlåt Transit.

Lars Falk: Mitt förslag är. Bilen till vänster är en Ford Anglia, mitten Ford Transit, höger Volvo 164. Årsmodeller är knepigare att lista ut.

Bildgåtan februari 2017

Gåtan 15/2 - 15/3: Skogsfyndet

bildgåtan

Vi var ute i skogarna norr om Stockholm 2011 och sprang på detta föremål. Är det någon som vet vad bilden föreställer. redaktionen@spoca.se

2017-03-16. Tack för alla svar, vi har lagt ut några här. Som många har gissat så är det en bottenplatta med växellåda till en VW 1200. Troligtvis årsmodell 1962. Vi fick även många felaktiga svar som Porsche 928, DAF och Citroën. Ja lätt var det inte.

Dan Carlsson: Hej på er...Jag gissar på en växellåda ing drivlina Gammal Volkswagen.

Anton Svensson: Det där är en växellåda till en VW Typ 1. (med lite andra VW komponenter kringströdda, nån värmekammare bland annat ligger det väl där under alla barren!)
Förmodligen lite senare modell 60 eller 70 tal eftersom den är inte delad utan av så kallad ”Cylindrisk” typ där lådan inte delas likt ett motorblock utan drev och komponenter i stort matas in från gaveln.

Sven Eric Holm: Hej, Växellåda till äldre VW  men svårt att säga till vilken modell. Kan även vara till en 356á.

Per Ericson: Växellåda/bakaxel till Volkswagen, helsynkroniserad  ca 61-66/67 (saknar backljuskontakt). Hade man kunnat urskilja kopplingsarmen och några andra detaljer hade det gått att tidsbestämma exaktare.

Örjan Silfverling: Det ser ut som en växellåda till en vw. Tack för en trevlig sida.

Hans Fernqvist: Hej, bilden visar en bakaxel med växellåda och slutväxel till en Volkswagen Typ1 (Bubblan). Dock något svårt att avgöra vilken variant och/eller årsmodell.

Bosse Lindman: En snabb gissning från höften är att det är en växellåda till en VW.

Daniel Löfbom: Hejsan! Rätt svar på bildgåtan, gällande skogsfyndet är givetvis vw bubbla växellåda, och förmodligen bottenplatta också, men det är inte helt klarlagt...

Sten Sundström: Jag tycker det ser ut som växellåda/bakaxel till en VW.

Knut Andersen: Bildet er en VW T-1, Girkasse, fra 1960 og nyere modell, (tunnelkasse).

Henrik Bergkvist: Det är en växelåda med hjulaxlar till en VW bubbla. Troligt 50-60 tal. Ta bort hjulaxlarna och vänd på den så blir det en Hewland låda. Innehållet bör bytas också.

Tobias Härnvi: Lite svårt att se i all bråte men det ser ut att vara växellåda och axlar från en VW eller Porsche 356.

Göran Wallstenius: Hej! Ser ut som en växellåda/differential med drivaxlar. Kan vara till en VW.

Karl Eriksson: Fyndet är en växellåda till en Volkswagen. Den är sannolikt till en VW1200 före 1968 för då fick dom dubbelledade drivaxlar...

Per-Olov Brink: Hej Spoca. Jag tror att det är en växellåda. Gissningsvis till en gammal ww folka. Tack för era trevliga bildgåtor.

Kalle Rignert: Det är en Växllåda med drivaxlar till wv Bagge.

Göran Edel: Hej! Mitt svar på bildgåtan februari 2017: Växellåda och drivaxlar från en Volkswagen (Bubbla).

Bildgåtan januari 2017

Gåtan 13/1 - 13/2: Lätt eller svårt?

bildgåtan

Här är vi lite osäkra på var vi är, vi tror vi vet. Känner du igen platsen, skyltarna och kanske bilarna? Lätt eller svårt, skicka ett mejl till redaktionen@spoca.se

2012-02-15. Tydligen en ganska svår bildgåta denna gång, men rätt svar är Södra Hamngatan i Strömstad. Kul att det är sig ganska likt än i dag och några var duktiga och löste gåtan.

Håkan Johansson: Svaret på bildgåtan är: Södra Hamngatan i Strömstad.

Sven Elfverson: Detta måste vara Södra hamngata i Strömstad! Vi är åker till Strömstad flera gånger varje sommar, så jag kände att det var något bekant med bilden. När jag kollade på Google så ser man att de flesta husen står kvar, kul.

Patrik Ohlsson: Bilden visar Strömstad, med tullhuset och torget på höger sida. Bilden är antagligen från tidigt 50-tal, att döma av PV:n med den delade bakrutan.

Andra har även läst

BILDMUSEET - Nostalgi och vackra bilar.

WEBBUTIKEN - Retro/Vintage posters och tavlor.

STIEG TRENTER - Deckarkungen